Iepazīšanās ar kaziņām, kaziņu cienāšana un spēlēšanās ar kazlēniem, foto sesijas un selfiji kazu gaumē, izsmeļošs stāsts par kazu ikdienu un sadzīvi, kazas siera garšošana un pirkšana.  

Laipni lūgti piemājas saimniecībā "Sniķeri"!  

Saimniecības atvērtā sezona no 15. aprīļa līdz 1. oktobrim! Piesakieties un brauciet ciemos!

Šis ir ielūgums!

Šis patiesi ir ielūgms, jo kā gan citādi Tu varētu iepazīties ar kaziņu Boniju un viņas draudzenēm Franci, Lizu, Gerdu, Billi un citām? 

Viņas visas ir piemājas saimniecības "Sniķeri" iemītnieces un bauda gleznainu un ekoloģiski tīru vidi Vidzemes Centrālajā augstienē pie Jumurdas ezera. Viņām šeit patīk. Vai gan citādi viņas dotu tik dāsni pienu, ko saimniece pārvērš gardā sierā.



Draudzēšanās ar kaziņām

Ja pienāksi pie aploka – tiksi uzreiz pamanīts. Atskanēs dipoņa un pēc brīža vairāki desmiti acu pāri ziņkārīgi raudzīsies tevī. Un ne jau tikai gaidot kādu cienastiņu vai našķi. Ir labi, ja kāda roka pačubina un pakasa aiz ragiem vai auss un turpat noplūktais zāles stiebrs garšo tik nesalīdzināmi labāk, ja to pasniedz cilvēka roka. Un, ja vēl var pārbaudīt piešūto pogu kvalitāti, rāvējslēdzēja izturību, vējā plīvojošā lakatiņa biezumu un pat kabatu saturu, tad draudzība ir nodibināta.


 Melnas, pelēkas, baltas, brūnas, raibas, ar ragiem un bez ragiem… tādas viņas ir – kaziņas “Sniķeros”, - katra ar savu īpašo gudrības pakāpi un raksturu, bet visas - ļoti ļoti mīļas!


Siera garšošana un pirkšana

Kad pavasara, vasaras un rudens vitaminizēto dabas velšu sulīgumu kaza pārvērš veselīgā pienā - ir jāsien siers! Baltais - visdabiskākā un neitrālāka garša; Jāņu gaumē - tradicionāli ar ķimenēm un olu dzeltenuma ziediņiem, grilēts, kūpināts, eļļas marinādēs...                Gan griežams, gan uz mazi ziežams. 

Ciemiņi garšo, slavē un līdzņemšanai pērk!




     

 .